Blog

NAAR OVERZICHT

 

Crossfit is niet voor niets zo populair

 

Ik denk dat Crossfit inmiddels de snelst groeiende fitnesstrend is uit de geschiedenis. Medio 2014 waren er ongeveer 10.000 affiliate gyms (Crossfit boxen) geopend wereldwijd. Opgericht door coach Greg Glassman zo’n 15 jaar geleden.

 

Nu, 15 jaar later is Crossfit voor veel mensen de eerste vorm van fysieke activiteit waarmee ze in aanraking komen. Dit is voor de ontwikkeling van fitness heel erg positief!

 

Het heeft lang geduurd, voordat fitness een beetje zinvol beschreven kon worden. Het stond vooral bekend als ‘krachttraining met roze dumbells’ of ‘tv-kijken op je loopband conditietraining’. Zelf ben ik 7 dagen per week te vinden bij Crossfit Tilburg, waar ik mijn WOD’s en andere trainingen erdoorheen knal! Stijf van het magnesiumpoeder en na de nodige training high-fives begin ik mijn dag!

 

Het is niet saai omdat er constant wordt gevarieerd met oefeningen en elke training dus anders is. Het is een groepstraining, je doet het samen en geloof het of niet, dan ga je áltijd harder. Het kan heel gemakkelijk thuis of op het werk worden gedaan. En iemand anders, de coach of de gym, bepaalt de workouts, afraffelen zit er niet bij, opgeven al helemaal niet. Crossfit workouts bestaan vaak uit het zo snel mogelijk uitvoeren van een reeks oefeningen of binnen een bepaalde tijd. Er wordt constant gevarieerd met tijd, oefeningen en intensiteit en dat is terug te zien in je resultaten. Lees vooral even: ‘je killerbody voor de zomer’ als je fysieke doelen voor jezelf hebt.

 

Door de steeds groter wordende support van de zogenoemde ‘Crossfit community’ blijf je ook langer gemotiveerd om lekker te blijven trainen. En dan kun je niet anders dan je sexy buikspieren, waar je zo hard voor hebt gewerkt, dit jaar te laten knallen op het strand.

 

Ben je benieuwd hoe Crossfit binnen Nederland succesvol is en wil je van een échte Crossfit Games Athlete een training krijgen? 

 

Maak nu een account aan op www.LAPT.nl en schrijf je in voor de Conventie op 27 juni!