Blog

NAAR OVERZICHT

 

Hoe krijg ik een lichaam als Angelina Jolie?

 

Werken in de Fitness Industrie als Personal Trainer is misschien wel het ergste beroep, wanneer je op een feestje aanwezig bent waar je helemaal niemand kent.

 

Tijdens deze ‘gezellige’ avond zal zeker 75% aan je vragen hoe zij ‘dat zwembandje’ eraf krijgen of ‘dit’ weer wat strakker kunnen krijgen. Mijn favoriet is toch wel, wanneer een vrouw van 80kg, met een bord vol zompige en vette snacks aan mij vraagt “Hoe krijg ik een lichaam als Angelina Jolie?”

 

Na ongeveer de vierde persoon met eenzelfde soort vraag, begin ik naar de gordijnen te staren en me af te vragen hoe ik als een soort Special Agent uit Mission Impossible de gordijnen kan gebruiken om uit het raam te springen en te verdwijnen. Maar goed, het eerste wat je moet begrijpen als vrouw is dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen om je lichaam te veranderen.

 

Het woord “Toning” bestaat niet! Het is geen professionele benaming of definitie. Je kunt simpelweg een spier groter of kleiner laten worden. En hetzelfde geldt voor vetcellen, je kunt ze alleen groter of kleiner maken. Dus kortgezegd, wat deze vrouwen moeten doen is spiermassa opbouwen en vet verliezen.

 

Het feit is dat veel vrouwen er graag uit willen zien als Angelina Jolie, maar dat er maar zeer weinig zijn die in de buurt komen, omdat ze bijna allemaal bang zijn dat ze er na een paar weken krachttraining gaan uitzien als Arnold Schwarzenegger. Een grote angst, maar zo onnodig.

 

Vrouwen hebben simpelweg niet het hormoonprofiel om net zoals mannen sneller spiermassa op te bouwen. Het komt nog niet eens in de buurt. En geloof me, het is ook voor mannen zeker niet gemakkelijk, anders liepen er heel wat meer Schwarzeneggers rond op deze aardbol.

 

Dan is mijn vraag: “Wat kan er nu beter voelen, dan ongelofelijk sterk zijn, maar er toch ontzettend sexy en vrouwelijk uitzien?”