Testimonials

NAAR OVERZICHT

 

“Ik denk dat je met deze cursus het vermogen krijgt om je te kunnen onderscheiden”.

 

“Ik denk dat je met deze cursus het vermogen krijgt om je te kunnen onderscheiden”.

 

Ik ben sinds twee jaar Hormoonfactor trainer. Dat houdt in dat ik mensen met hormoon gerelateerde klachten begeleidt op het gebied van voeding, bewegen, leefstijlverandering en omgaan met stress. Het allermooiste hieraan vind ik dat je mensen echt kunt helpen. Klanten die voor het eerst bij mij komen hebben vaak al heel lang klachten en al van alles geprobeerd. Om die mensen in korte tijd enorm te zien opknappen, dat is fantastisch. 

 

No excuses Omdat ik mensen begeleid met het veranderen van hun gehele leefstijl, komen er heel veel verschillende dingen aan bod. Natuurlijk bewegen en trainen, maar ook anders eten, anders koken, en anders boodschappen doen. Mensen die bij mij komen, hebben vaak zo veel problemen met hun gezondheid dat ze, vooral in het begin, erg gemotiveerd zijn. Dat is, denk ik, toch een heel andere motivatie dan wanneer mensen alleen willen afvallen. Daardoor lijkt het makkelijker om met deze mensen aan de slag te gaan. Maar... soms gebruiken zij juist hun klachten als excuus om bepaalde adviezen niet op te pakken. Ze hebben geen energie, zijn te moe, willen niet sporten omdat ze bang zijn dat hun gewrichtsklachten daardoor erger worden etc. Of mensen beginnen heel enthousiast, merken dat hun klachten minder worden of verdwijnen en menen dan dat ze klaar zijn en stoppen ermee. En dan komen klachten net zo snel weer terug!

 

Ik merkte dat ik het lastig vond om deze mensen te motiveren en gemotiveerd te houden. Daarom sprak de cursus ‘Klantenbinding door gedragscoaching’ (toen nog Motivation Essentials) mij heel erg aan. Naar mijn idee was dat precies het stukje kennis dat ik miste om mijn klanten op de lange termijn goed te kunnen helpen. 

 

In de praktijk

Er zijn veel dingen uit de cursus die ik in de praktijk met succes inzet. Ik ben me nu heel bewust van de fase van gedragsverandering waar mijn klanten in zitten. Ik pas daar mijn begeleiding op aan. Iemand die nog aan het begin staat, begeleid ik heel anders dan iemand die al veel verder in het veranderingsproces is. En vooral dat klanten wat betreft bewegen in een heel andere fase kunnen zitten, dan voor voeding, dat was een echte eye opener!

 

Habits

Ook de tiny en big habbits vond ik een hele goede tip. Daarmee kan je het doel van mensen heel makkelijk opdelen in kleine, praktische stappen. Op die manier is het voor iedereen haalbaar om aan een doel te werken. Ook voor de klanten met heel veel klachten, bijvoorbeeld extreme vermoeidheid. Een tiny habbit kan iedereen aan. 

 

‘Ik ben geen formulieren mens’

In de cursus wordt veel gewerkt met formulieren. Nu ben ik zelf niet zo'n formulierenmens.  Wat ik wel doe, is een groot deel van de vragen uit de formulieren meenemen in coachgesprekken. Ik pas de vragen dan toe op een natuurlijk moment in zo'n gesprek. Daardoor kan ik beter doorvragen, en is het naar mijn idee ook wat minder beladen dan zo'n formulier. 

 

De personal trainer van nu

Het vak van personal trainer wordt steeds breder. Je moet tegenwoordig zo veel meer doen dan alleen trainen. Je begeleidt mensen in een hele leefstijlverandering. Andere trainers, die graag meer willen bieden dan alleen training, raad ik zeker aan om de cursus te volgen. Je krijgt echt praktische tips en handvatten om mensen te begeleiden in de gehele verandering van hun leefstijl. Iemand coachen om algemeen actiever te worden en gezonder te gaan leven, is zo anders dan het geven van een training. Er komt zoveel psychologie bij kijken. Ik denk dat je met deze cursus het vermogen krijgt om je te kunnen onderscheiden van de massa van personal trainers, doordat jij wel op de juiste manier dat stukje extra kunt bieden.

 

Brigith Eeftink, Leefstijlcoach & Trainer Hormoonfactor bij Hormoonfactor Twente

 
 
LAPT OPLEIDINGEN
MEER INFO
Klantenbinding
door gedragscoaching
MEER INFO
FLEX MODEL
MEER INFO