Testimonials

NAAR OVERZICHT

 

“Ik was op zoek naar concrete tools, maar ook naar nieuwe prikkels van inspirerende professionals in de branche."

Cora Mol

 

Ze noemt zichzelf  een ‘ hybride coach’, werkt als Personal Trainer, Group Fitness Instructor, Small Group (Outdoor) Trainer én Food Coach. Cora Mol doet er alles aan om een bijdrage te leveren aan een fittere wereld en volgde de eerste editie van de cursus ‘Klantenbinding door gedragscoaching’ 

 

Cora: “Ik ben een gepassioneerde en toegewijde coach, die een bijdrage wil leveren aan een fittere wereld. Ik maak mijn (potentiële) klanten en deelnemers in mijn groepslessen bewust van het belang van een gezonde levensstijl, waarin voldoende bewegen, regelmatig trainen en gezond eten vanzelfsprekend én leuk is.”

Haar grootste uitdaging

“Ik vind het een uitdaging om mijn veelzijdigheid in te zetten om mensen, ieder op hun eigen niveau, in beweging te krijgen en uit te dagen om hun persoonlijke prestaties te verbeteren. Mijn aanpak kenmerkt zich door zorgvuldigheid, gedrevenheid, betrokkenheid en de drang te blijven leren.”

 

“Na mijn Master Business Studies in Nijmegen, heb ik gewerkt in zowel ‘profit’ en ‘non-profit’ organisaties op het gebied van marktonderzoek, onderwijs en communicatie. Mijn passie voor fitness en gezondheid begon eind 2004 als (groeps-)fitnessinstructeur. Zo’n 4 ½ jaar later gooide ik het roer om en werd 100% ondernemer in de fitnessbranche. Sinds 2007 ben ik zelfstandig PT-er en heb ik diverse (internationale) trainingen op het gebied van functioneel trainen, voeding en personal training afgerond.”

 

Wat vind je het mooiste aan je vak?

“Wat niet?! Ik vind het mooi om te zien dat klanten intrinsiek gemotiveerd raken. Ik ben trots op klanten, maar ook vaak deelnemers uit mijn lessen, die zelf gaan inzien dat ze met regelmatig trainen beter in hun vel gaan zitten. Die gaan experimenteren met hun voeding, die zelf ook met tips en ideeën komen wat betreft oefeningen en/of gezonde recepten of producten. De impact die ik als coach/trainer kan maken in het leven van mensen, en dat ze je daar -soms maanden of jaren later- nog steeds dankbaar voor zijn. Daarnaast is de branche eigenlijk nog zo jong, dat er nog steeds heel veel te leren valt, waardoor het voor mij ook interessant blijft.”

 

“Ik was op zoek naar inspirerende professionals in de branche - zoals een Jan Middelkamp - die mij intrinsiek gemotiveerd houden voor mijn vak.”

 

Waarom besloot je de workshop ‘Klantenbinding door gedragsverandering’ te volgen?

“Na ruim 6 jaar als Personal Trainer gewerkt te hebben, heb ik gemerkt dat training eigenlijk zo’n klein onderdeel is van ons werk. Ik zie een klant maar een paar uurtjes of misschien zelfs maar 1 uur per week; dus de rest van de tijd moet ‘ie het toch echt zelf doen. Dan is het dus van belang dat je een klant ook kan coachen in intrinsiek gemotiveerd zijn. Ik was op zoek naar concrete tools, maar ook naar nieuwe prikkels van inspirerende professionals in de branche - zoals een Jan Middelkamp - die mij weer intrinsiek gemotiveerd houden voor mijn vak.”

 

Hoe vond je de cursus? Wat is je het meest bijgebleven? Wat heb je geleerd?

“Het is natuurlijk altijd spannend om als eerste lichting een cursus te doen, omdat je dan ook weet dat de opzet nog ontwikkeling is. Dus ik hoop ook dat wij als groep daar al een bijdrage aan hebben kunnen leveren voor hoe de training er nu uit ziet.”

 

“Motivatie is niet het enige antwoord”

 

“Wat mij het meest bij is gebleven, is dat ‘motivatie’ zeker niet het belangrijkste is voor gedragsverandering. Een klant kan super gemotiveerd zijn, maar toch niet in staat zijn te veranderen. Wij PT-ers kunnen die klant dan vaak met simpele en hanteerbare ‘gewoonte veranderingen‘ een duw in de goede richting geven. Daarnaast blijven de altijd sprekende voorbeelden en verhalen van Jan je altijd bij.”

 

Zijn er praktische handvatten die je geleerd hebt en pas je die toe?

“Veranderingen opdelen in ‘tiny habits’, ‘small habits’ en ‘big habits’. Maak het hanteerbaar. Wat ik na de cursus nu ook meer doe, is het proberen te achterhalen van de dieper gelegen (intrinsieke) motivatie van een klant. Onlangs bijvoorbeeld bij een jonge, ambitieuze dame ontdekt dat haar motivatie om hulp bij mij te zoeken is dat ze graag fit en gezond wil zijn omdat ze graag zwanger wil worden; terwijl ze bij mij kwam met de vraag: "Ik wil 2 kg afvallen, welke groepslessen moet ik dan doen?” 

 

Raad je deze workshop ook aan andere PT-ers en fitness professionals aan?

“Ik raad sowieso iedereen aan om te blijven leren en regelmatig een training of cursus te doen. Het is goed om soms even uit de ‘training mindset’ te stappen en je vak breder te bekijken. Deze cursus geeft goede ‘eye openers’ hoe wij ons vak als PT’er veel betekentisvoller kunnen maken door meer te doen met motivatie en gedragsverandering. Door echt toegewijd bezig te zijn met de klant, kun je je onderscheiden van andere trainers die met name focussen op hun trainingen.”

 

Hoe zie jij de toekomst van fitness/personal training?

“Zeker positief! Uiteindelijk gaat het toch om de kwaliteit van leven en wij kunnen daar als personal trainers, ofwel 'Health Coaches, een belangrijke bedrage aan leveren.”

Cora Mol in actie

Cora Mol, Facebook

 
 
LAPT OPLEIDINGEN
MEER INFO
Klantenbinding
door gedragscoaching
MEER INFO
FLEX MODEL
MEER INFO