Testimonials

NAAR OVERZICHT

 

"LAPT is de kans geweest om eindelijk te starten met PT."

Frans Meurs

 

Frank Meurs is de eerste LAPT trainer met een Gold Label Certificate. Het hoogst haalbare niveau voor LAPT-ers. Ik sprak met hem en zijn partner Cecile over training, coaching en zijn toekomst en die van ‘Frank van Meurs Personal Training’. ​ 

 

Wie ben je en wat doe je?

“Ik geef al ongeveer 4,5 jaar personal training, waarvan het eerste gedeelte in loondienst en vervolgens ook voor mezelf. Ik kwam erachter dat ik goed ben in krachttraining en fitness en mensen daarin te begeleiden.”

Wanneer dacht je, ‘Personal Training, dat is het’?

“Toen ik eenmaal merkte wat je kon met dat één op één begeleiding, ging er een wereld voor me open en merkte ik dat personal training echt mijn passie is.”

 

“Ik wilde alles op alles zetten om daar een autoriteit in te worden en ondanks waarschuwingen, geloofde ik er toen al enorm in.  Het ging heel natuurlijk, van groepslessen in de fitness tot personal training bij Fitland. Kort daarna dachten we, daar kunnen we iets mee en zo kwamen we terecht bij LAPT.”

 

Over LAPT gesproken, welke rol heeft LAPT gespeeld in jouw carrière?

“Het begon bij Fitland, als een manier om personal training binnen de fitnessclub te implementeren en uiteindelijk is dat de basis geweest voor mijn carrière. Ik behoor tot de derde generatie LAPT trainers, geloof ik. Vanaf daar zijn we begonnen met LAPT bij Fitland, waarvan ik een van de twee LAPT trainers bij Fitland Mill was.”

“Via LAPT heb ik veel workshops bijgewoond en vervolgens heb ik me allround opgeleid met wereldwijde cursussen. LAPT is de kans geweest om eindelijk te starten met PT.”

 

Hoe ging het toen verder?

“Naarmate de jaren vorderde, kon ik me meer gaan focussen op alle aspecten van begeleiding en coaching. Dus naast trainen, echt coachen. Echt iemand persoonlijk helpen. Ik doe gewoon mijn ding  en het verloopt gewoon goed. Mensen weten me te vinden.”


Samen één missie, leg eens uit?

Ook de vriendin van Frank, heeft zich aangesloten bij Frank’s missie. Zij richt voornamelijk op mentale ontwikkelingen van haar, en vaak ook zijn, cliënten. “Je bent niet alleen fysiek mens, je bent ook mentaal mens”, aldus Cécile van de Peppel. Samen hebben ze het gezamenlijk doel om een plek te creëren waar mensen zich thuis voelen. “We willen uiteindelijk een eigen Cross-Fit box hebben, het liefst aan huis, waar mensen hard kunnen trainen, maar wat ook een plek is om te kunnen socializen en waar ze graag willen zijn. Een plek waar mensen kunnen groeien en om te laten zien dat het meer is dan alleen trainen.”

 

Wat is jouw visie op Personal Training en coaching?

“Als je mensen iets van waarde meegeeft, dan kunnen ze er ook iets mee. Uiteindelijk is het veel meer dan alleen trainen.  Ik bied een stukje zelfstandigheid. Al komen ze 3x of een jaar, ze moeten ervan leren en het uiteindelijk zelf kunnen. Ik wil ze meegeven waarom ze die keuze maken.” Frank geeft aan veel waarde te hechten aan gedragsverandering en bewuste keuzes. Hij ziet Personal training als een lifestyle change en hoopt zijn bijdrage te kunnen doen.

 

Benieuwd naar de kansen voor trainers bij LAPT? Kijk dan op www.lapt.nl

Frans Meurs in actie

Frans Meurs

 
 
LAPT OPLEIDINGEN
MEER INFO
Klantenbinding
door gedragscoaching
MEER INFO
FLEX MODEL
MEER INFO