Blog

NAAR OVERZICHT

 

So you want to be a Personal Trainer?

 

De afgelopen periode heb ik nogal wat e-mails ontvangen met de vraag wat er nou precies voor nodig is om een personal trainer te worden. Hoewel het een zeer simpele, maar ook goede vraag is, is het antwoord nogal ingewikkeld en uitgebreid. En het begin van 2016 lijkt me een geschikt moment om hier wat meer uitleg over te geven. Wat is er nou voor nodig om een personal trainer te worden?

 

Eigenlijk is er niet heel veel nodig om een ‘gewone’ personal trainer te zijn. Maar als jij een succesvol wilt zijn, ga er dan maar even goed voor zitten. Je zal bereid moeten zijn om keihard te werken om je succes te verdienen.

"The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet keep looking don’t settle"

 

Educatie

Ok. Ten eerste is het van belang dat je een goede basis legt in de vorm van educatie. Je kunt bijvoorbeeld net als ik Bewegingswetenschappen studeren, een Bachelor halen in Nutrition en nog een opleiding volgen bij NSCA (National Strength & Conditioning Association) om daarna als Certified Strength And Conditioning Specialist door het leven te gaan. Dit klinkt natuurlijk heel interessant, maar waar het om gaat is dat je diploma’s haalt en deskundig wordt op bepaalde gebieden.

 

Het is dus belangrijk dat je ergens moet beginnen, waarmee je de kansen vergroot op de beste mogelijke carrière als PT-er. Er zijn natuurlijk veel wegen om hier te komen en het is aan jou om deze weg uit te kiezen.

 

Jouw ervaring

Naast een goede opleiding is het ook belangrijk om ervaring op te doen. Ik raad je dan ook aan om een stage, baan of ander soort werk te zoeken bij een organisatie waar goed gekwalificeerde én ervaren trainers en coaches rondlopen. Deze ervaringen zijn enorm waardevol en bovendien kom je er zo vaak achter, waar je zelf naartoe wilt met je carrière als PT-er. Je leert op welke manier jij jouw toekomstige klanten wilt gaan begeleiden.

 

“It’s more than just making them sweat”

 

Het Gedrag

Onthoud goed dat jij als personal trainer moet gaan zien welke behoefte en aanpak jouw klanten straks nodig gaan hebben. Als PT-er ben je namelijk niet alleen een motivator, coach en trainer van je klanten. Je dient ook een inspiratie bron te zijn.

 

“Goeroes creëren volgers, leiders creëren leiders en inspirerende personal trainers creëren succesvolle klanten”

 

De aanpak

Het is dus uitermate belangrijk dat je voldoende kennis en vertrouwen hebt in hoe het lichaam werkt en dat ieder individu een specifieke aanpak nodig heeft. Zo kun je voldoen aan de behoefte van jouw klanten, progressie boeken en een professionele reputatie opbouwen die je helpt met het vergroten van jouw business. Ook voor degenen die niet voor een eigen PT bedrijf werken, hebben er baat bij een goede repuatie. Om het klantenbestand te vergroten van het bedijrf waar je werkzaam bent staan testimonials en mond tot mond reclame nog steeds bovenaan.


Voor we verder gaan…

Een aantal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je een personal trainer wilt worden, zijn:

 

  1. Ben ik een personal trainer, of wil ik een personal trainer zijn?
  2. Wat gaat mijn doelgroep worden?
  3. Hoeveel sessie ga ik geven?
  4. Wil ik voor een baas werken of als zelfstandige?
  5. Welke tarieven ga ik hanteren?
  6. Ga ik met een Employee, Rent of Franchise model werken?
  7. Hoe kom ik in contact met mijn toekomstige klanten?
  8. Hoeveel personal trainers zijn er al in mijn omgeving?
  9. Ga ik mijn klanten alleen trainen of met een team van trainers?
  10. Als ZZP’er, welke verzekeringen moet ik gaan afsluiten?

 

There’s more to it, than you thought

Zoals je ziet zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je start als personal trainer. Dit is niet bedoeld om je te ontmoedigen, juist niet, want ik wil juist dat je je dromen waar maakt, maar het is wel heel belangrijk om hier serieus over na te denken. Zeker als je succesvol wilt worden!

 

“It’s not just your job, it’s your life!”